Stjärnskådarafton

Markel och Per träffades på parkeringsplatsen utanför hembygdsgården vid halvniotiden på kvällen söndagen den 28 februari i nådens år 2016. Vi hade med oss varsitt teleskop och monterade upp dem. Per hade problem med att ställa in sitt, inställningsknapparna löpte amok. Med med hjälp av Markels teleskop och Pers kamera fick vi några hyfsade bilder av Jupiter. På den första skymtar man en måne uppe till vänster.

Trots att det bara var tre grader kallt och inte blåste så frös vi ändå och gick in efter någon timme. Vi såg på Orionnebulosan också, men den var för ljussvag för den utrustningen vi hade.

J3 J4 J5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.