Robotgräsklippare igång

Vår nyinköpta robotgräsklippare är nu installerad och igång. Markel, Rolf och Per klarade av det hela lördag (6 maj) förmiddag. Här finns en film av hur den går omkring i övre delen av gräsmattan och här är en annan då den går hem till laddning. Dessvärre tog batteriet slut innan den kom fram.

Vi har tills vidare satt upp en primitiv avgränsning så att bilar inte ska parkera över begränsningskabeln. Vi får hitta någon mer permanent lösning senare. Så här ser det ut just nu:

Robotgräsklippare brukar ha ett namn och vi vill nu be medlemmarna om förslag. Vid styrelsens möte den 22 maj kommer vi att bestämma dess namn och det vinnande förslaget kommer att få en belöning av något slag.

Glöm inte utflykten till vagnsmuseet tq 11 maj kl 16:00! Vi ses vid vagnsmuseet i Komlösa!

2 reaktion på “Robotgräsklippare igång

 1. Åke Jansson

  Bra jobbat av de smarta Tärby-killarna och vilken ettrig rackare till att klippa gräs trots alla ojämnheter, blir gräsytan mer välklippt bör den funka ännu bättre.
  Vad tror ni om att lägga ut stockar som gräns mot P-platsen?
  Tjuvar bör inte göra sig besvär med tanke på koder och den fina kamerakontrollen på Hembygdsgården.

  Svara
  1. Per Inläggsförfattare

   Ja, alldeles utmärkt! Finns det någon som har stockar då? Eller grenar? Man kan också lägga ut en rad med vitmålade stenar, med mindre avstånd än en bils bredd. Stenar finns det gott om, jag har några som det bara är att komma och hämta! 😉

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.