Glöggprovning med julfest

Lördag den 9 dec kl 18:00 var det glöggprovning i hembygdsgården. Jag, Per Flensburg, bjöd på 6 olika sorters glögg, som blindtestades och entusiastiskt betygsattes på en skala från 1 till 6 där 6 var det bästa. Jag blev imponerad av de beskrivningar av smaken deltagarna gav. Resultatet blev så här:

Morbergs starkvinsglögg 24% 58
Pers glögg 2016 10% 22
Pers glögg 2017 10% 66
Morbergs svartvinbärsglögg 0% 59
Dufvenkroks Chile och chocklad 2,2 % 34
Dufvenkroks ordinarie ekologisk 2,2 % 50

Procenttalen anger förstås alkoholhalten. Överlägsen segrare var min senaste julglögg, som jag själv gjort. Det var faktiskt lite oväntat. Nr 2 blev Morbergs alkoholfria svartvinbärsglögg tätt följd av hans 24% starkvinsglögg. Dufvenkroks ordinarie blev fyra, på femte plats kom Dufvenkroks chile och chocklad och sist kom min egen glögg från i fjol. Den hade nog råkat ut för något under lagringen, det var en tydlig unken smak.

Därefter blev det minimalt skånsk julbord med skinka, brunkål och risgröt. Skinkan och brunkålen var ok, men risgröten var misslyckad! Den var bränd. Ber så mycket om ursäkt. De flesta uppskattade dock kvällen och vi skildes åt under ömsesidiga julhälsningar! Och det önskar jag dig också, käre läsare:

God Jul

Gott Nytt År

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.