Om bytaredagen

Kläderna du inte längre trivs i, tidningarna du har läst ut, kökslampan du har tröttnat på. Tepaketet längst bak i skafferiet, boken som var bra men som du aldrig kommer att läsa igen, hyvelbänken som ingen har använt på tjugo år (trettio om sanningen ska fram).

Att rensa ut det vi inte behöver eller vill ha hör ofta våren till. Men vore det inte bra om allt det som är oönskat av mig får nytt liv och värde hos någon annan? Istället för att slänga fullt funktionsdugliga prylar.

Därför ordnar vi en bytardag!

17 mars kl 10.30 kommer du till hembygdsgården med det du vill bli av med. Det kan vara mycket eller lite (eller ingenting alls), det är upp till dig. Riktigt stora saker som skörderöskor och tunga möbler kan du ta en bild på och ta med den istället. På plats finns då bla Maria för att visa hur och var du skall lämna av dina saker.

Medans allt ställs iordning kan du köpa fika.

Kl 11.00 startar sedan bytandet. Då är det fritt fram att ta det du vill ha.

När alla är nöjda kan det hända att en del saker inte är tagna. Om du då vill ta med ”dina” saker hem igen så går det bra. I annat fall ordnar vi så att de transporteras till en secondhand-organisation.

Bjud med dina vänner, gör världen lite bättre, detta kan inte bli annat än bra.

Eventuella tvister avgörs genom gytjebrottning på närmsta leråker.

Frågor på detta? I så fall går det bra att maila Maria maria.osterbacka@gmail.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.